NL EN

Merkenscan

Twijfelt u of uw merkenportefeuille nog up to date is? Met de merkenscan kunnen wij in enkele dagen, voor een zeer gering bedrag, uw twijfel wegnemen.

 

Nieuws

Het laatste nieuws van Jurimark is te lezen op de nieuwspagina. Hier vindt u periodiek informatie over veranderingen binnen het merken recht, de vermeldingen van Jurimark etc.

Lees verder..

Jurimark

Tolhuis 20-12
6537 LW Nijmegen
Kvk: 09123058

Telefoon: 024-3739470
Fax: 024-3739473
E mail: info@jurimark.nl

Andere rechten

Auteursrecht
(ook bekend als copyright of kopierecht) is het recht van de auteur of een eventuele rechtverkrijgende van een werk van literatuur, wetenschap of kunst om te bepalen hoe, waar en wanneer zijn werk wordt gepubliceerd of vermenigvuldigd.

Octrooirecht
Octrooien worden alleen verleend op technische uitvindingen. In de praktijk zijn de eisen die aan een uitvinding worden gesteld verder niet erg hoog, het voldoet snel. Alleen een octrooi kan bescherming geven voor technische aspecten van een product, of een werkwijze.

Kwekersrecht
Het betreft hier het recht op een nieuw plantenras. Het recht heeft veel weg van het octrooirecht maar de inhoud varieert per plantensoort. Een ras mag alleen onder de gegeven naam worden verhandeld, terwijl een eventueel merk voor dit ras automatisch vervalt.

Topografie(ën)recht
Dit recht betreft de indeling van (computer) chips. Het is op te vatten als een overgang tussen het octrooirecht en het auteursrecht.

Voor anderen die verwante activiteiten verrichten kunt u onze links bekijken.


Het bovenstaande is bedoeld als algemene informatie. Wij helpen u graag deze informatie naar uw specifieke situatie te vertalen. Voor al uw vragen info@jurimark.nl. Wij beantwoorden al uw vragen binnen een werkdag indien per fax of e mail ontvangen.