NL EN

Merkenscan

Twijfelt u of uw merkenportefeuille nog up to date is? Met de merkenscan kunnen wij in enkele dagen, voor een zeer gering bedrag, uw twijfel wegnemen.

 

Nieuws

Het laatste nieuws van Jurimark is te lezen op de nieuwspagina. Hier vindt u periodiek informatie over veranderingen binnen het merken recht, de vermeldingen van Jurimark etc.

Lees verder..

Jurimark

Tolhuis 20-12
6537 LW Nijmegen
Kvk: 09123058

Telefoon: 024-3739470
Fax: 024-3739473
E mail: info@jurimark.nl

Bedrijfsnamen

Bedrijfsnamen, de wet spreekt van handelsnamen, worden afzonderlijk van alle andere rechten beschermd. Het interessante is, dat het hier uitsluitend om gebruik gaat. Gebruik bouwt rechten op, stopzetten van het gebruik stopt ze weer.

Stel u heeft een winkel, en besluit om deze winkel een nieuwe naam te geven (dus niet meer bakker Jansen, maar bijvoorbeeld 'Het Broodpaleis'). U kunt deze naam op uw gevel zetten, en dan begint u met het opbouwen van bescherming. Vaak is een melding aan de Kamer van Koophandel verplicht, en eventueel kunt u met vergunningen in conflict komen, maar u bouwt door het gebruik rechten op de nieuwe naam op.

Vele ondernemers denken te kunnen vertrouwen op dit recht, maar helaas is de bescherming erg beperkt - waar u niet actief bent, heeft u geen rechten. Daarnaast kan de bedrijfsnaam inbreuk maken op merkenrechten, terwijl de Kamer van Koophandel u daar niet over informeert. Nadere informatie over deze problematiek kunt u lezen in merkenproblemen bij bedrijfsnamen.

Daarom is het altijd verstandig een dergelijke naam op mogelijk merkenrechtelijke problemen te laten onderzoeken. In het voorbeeld hierboven heeft een woordmerk BROODPALEIS voor brood weinig kans op een registratie - maardat wilt nog niet zeggen dat er niet een beeldmerk geregistreerd kan zijn - en het is mogelijk dat bord dat u reeds klaar heeft, aar toevallig teveel op lijkt.

Heeft u liever een voorbeeld, bekijk dan de voorbeelden.


Het bovenstaande is bedoeld als algemene informatie. Wij helpen u graag deze informatie naar uw specifieke situatie te vertalen. Voor al uw vragen info@jurimark.nl. Wij beantwoorden al uw vragen binnen een werkdag indien per fax of e mail ontvangen.