NL EN

Merkenscan

Twijfelt u of uw merkenportefeuille nog up to date is? Met de merkenscan kunnen wij in enkele dagen, voor een zeer gering bedrag, uw twijfel wegnemen.

 

Ga door naarNieuws

Het laatste nieuws van Jurimark is te lezen op de nieuwspagina. Hier vindt u periodiek informatie over veranderingen binnen het merken recht, de vermeldingen van Jurimark etc.

Lees verder..

Jurimark

Tolhuis 20-12
6537 LW Nijmegen
Kvk: 09123058

Telefoon: 024-3739470
Fax: 024-3739473
E mail: info@jurimark.nl

Octrooien

Octrooien worden alleen verleend voor uitvindingen. Zo'n uitvinding kan een nieuw apparaat zijn, maar ook bijvoorbeeld een nieuwe werkwijze, of een nieuw mengsel. Om in aanmerking voor een octrooi te komen, moet een uitvinding aan drie eisen voldoen:

  1. Hij moet nieuw zijn. Alle kennis, wereldwijd, die openbaar is op de dag van het depot kan tegengeworpen tegen de nieuwheid. Om aan deze eis te voldoen is absolute geheimhouding tussen het moment van de uitvinding en het depot van de octrooiaanvrage vereist.
  2. Hij moet inventief zijn, met andere woorden, niet voor de hand liggen.
  3. Hij moet toepasbaar zijn in de techniek. Op een maas in de belastingwet kunt u geen octrooi krijgen. Wel op een apparaat dat het voordeel van toepassing hiervan uitrekent.

Octrooien zijn gedurende een periode van maximaal 20 jaar geldig. Na verlening moet voor instandhouding jaarlijks een recht betaald worden.

Octrooirecht is een apart specialisme, binnen het industriële eigendom. Voor meer informatie over het aanvragen van octrooi kunt u zich wenden tot Altenburg Patent.

Om optimale beschermingte genieten, is het in bijna alle gevallen het beste om merk en octrooi te combineren, en soms is ook een model noodzakelijk.

Hoe bescherm ik mijn uitvinding optimaal?


Het bovenstaande is bedoeld als algemene informatie. Wij helpen u graag deze informatie naar uw specifieke situatie te vertalen. Voor al uw vragen info@jurimark.nl. Wij beantwoorden al uw vragen binnen een werkdag indien per fax of e mail ontvangen.