NL EN

Merkenscan

Twijfelt u of uw merkenportefeuille nog up to date is? Met de merkenscan kunnen wij in enkele dagen, voor een zeer gering bedrag, uw twijfel wegnemen.

 

Nieuws

Het laatste nieuws van Jurimark is te lezen op de nieuwspagina. Hier vindt u periodiek informatie over veranderingen binnen het merken recht, de vermeldingen van Jurimark etc.

Lees verder..

Jurimark

Tolhuis 20-12
6537 LW Nijmegen
Kvk: 09123058

Telefoon: 024-3739470
Fax: 024-3739473
E mail: info@jurimark.nl

Voor Starters

Startende ondernemers hebben vaak weinig geld, en dan komt de vraag hoe belangrijk een merkenrecht is, ten opzichte van een modellenrecht en beide ten opzichte van investeringen in, bijvoorbeeld het machinepark. Wat is een goede prioriteit voor het besteden van het beperkte budget.

Goede apparatuur is de basis voor elk bedrijf, of het nu gaat om machines, een masseerstoel of computerapparatuur. Daarom is het zorgen voor adequate apparatuur essentieel. Maar lang niet altijd is een luxe 25 inch computerscherm nodig, en met handig inkopen kan een verder budget mogelijk zijn.

Het aanvragen van modelbescherming is in Europa mogelijk tot een jaar na de eerste presentatie van het voorwerp, in andere gebieden moet het voorwerp zelfs nog geheim zijn. Een merk kan eigenlijk altijd aangevraagd worden, en dus is het in de meeste gevallen beter om budget te besteden aan modelbescherming, waar nodig.

Veel startende ondernemers komen na ongeveer 2 jaar pas toe aan het beschermen van hun merken. Eigenlijk is dat ook niet vreemd, in de beginfase, met een handvol relaties, kan je vaak nog gemakkelijk van bedrijfsnaam veranderen, later wordt dat lastiger.

Maar, wie met een nieuw product de markt op gaat, waar een uitgebreide reclamecampagne voor nodig is, zal toch graag, naast het eventuele model, ook het merk geregistreerd willen hebben. De kosten van merkenbescherming zijn, immers, een fractie van die van de campagne, zie het als een verzekering.

Veel van onze cliënten zijn starters, of waren het toen ze met ons in contact kwamen. Daardoor begrijpen wij de problemen en onzekerheden van startende ondernemers beter dan velen die gewend zijn aan mega opdrachten.


Het bovenstaande is bedoeld als algemene informatie. Wij helpen u graag deze informatie naar uw specifieke situatie te vertalen. Voor al uw vragen info@jurimark.nl. Wij beantwoorden al uw vragen binnen een werkdag indien per fax of e mail ontvangen.