NL EN

Merkenscan

Twijfelt u of uw merkenportefeuille nog up to date is? Met de merkenscan kunnen wij in enkele dagen, voor een zeer gering bedrag, uw twijfel wegnemen.

 

Nieuws

Het laatste nieuws van Jurimark is te lezen op de nieuwspagina. Hier vindt u periodiek informatie over veranderingen binnen het merken recht, de vermeldingen van Jurimark etc.

Lees verder..

Jurimark

Tolhuis 20-12
6537 LW Nijmegen
Kvk: 09123058

Telefoon: 024-3739470
Fax: 024-3739473
E mail: info@jurimark.nl

Topografie(ën)recht

Bij het ontwikkelen van chips (niet de eetbare) bleek een gebrek in de bescherming van het octrooirecht te zitten: Net als voor andere takken van technologie, is de vormgeving waarin een techniek wordt toegepast zelf slechts zelden beschermbaar.

De vormgeving (inrichting) is bij een chip niet als model beschermbaar (want hij is te klein om te zien) maar het is ook geen uitvinding, slechts het gevolg van langdurig doorrekenen. Toch, de indeling van een chip blijkt belangrijk voor het functioneren te zijn, vooral voor de snelheid en daarom wordt er veel in geïnvesteerd.

Het topografie(ën)recht beschermt deze inrichtingen


Het bovenstaande is bedoeld als algemene informatie. Wij helpen u graag deze informatie naar uw specifieke situatie te vertalen. Voor al uw vragen info@jurimark.nl. Wij beantwoorden al uw vragen binnen een werkdag indien per fax of e mail ontvangen.