NL EN

Merkenscan

Twijfelt u of uw merkenportefeuille nog up to date is? Met de merkenscan kunnen wij in enkele dagen, voor een zeer gering bedrag, uw twijfel wegnemen.

 

Ga door naarNieuws

Het laatste nieuws van Jurimark is te lezen op de nieuwspagina. Hier vindt u periodiek informatie over veranderingen binnen het merken recht, de vermeldingen van Jurimark etc.

Lees verder..

Jurimark

Tolhuis 20-12
6537 LW Nijmegen
Kvk: 09123058

Telefoon: 024-3739470
Fax: 024-3739473
E mail: info@jurimark.nl

Verschillende bedrijfstypen

Welkom bij onze indeling van bedrijfstypen. Wij hebben deze indeling gemaakt opdat u snel kunt achterhalen met welke rechtsgebieden u te maken heeft. Deze indeling is noodzakelijkerwijs grof, terwijl de kans bestaat dat uw bedrijf in meerdere groepen thuishoort. Vooral voor startende ondernemers kan dit deel van waarde zijn.

Handel - bedrijven die kopen en verkopen,
Importeurs - bedrijven die vooral gericht zijn op import, als aanvulling op handel
Producenten - bedrijven die iets maken en
Dienstverleners - bedrijven die iets voor anderen doen en in essentie hun tijd verkopen.

Vanzelfsprekend komen tussenvormen voor: een handelaar in verf, die ook zelf mengt handelt en produceert. In zulke gevallen is het goed om beide onderdelen te bezoeken.

Een probleem dat wel eens over het hoofd gezien wordt, zijn de eigen merken. Voor de producten die u onder eigen merk op de markt brengt, bent u de prodcent. Dat betekent dus dat u risico's kunt lopen met de vormgeving, maar ook rekening moet houden met de aansprakelijkheid die u als producent heeft, zoals een recall als het tegnezit. Daar gaan wij verder niet op in, want dit valt buiten het industriële eigendom.


Het bovenstaande is bedoeld als algemene informatie. Wij helpen u graag deze informatie naar uw specifieke situatie te vertalen. Voor al uw vragen info@jurimark.nl. Wij beantwoorden al uw vragen binnen een werkdag indien per fax of e mail ontvangen.