NL EN

Merkenscan

Twijfelt u of uw merkenportefeuille nog up to date is? Met de merkenscan kunnen wij in enkele dagen, voor een zeer gering bedrag, uw twijfel wegnemen.

 

Nieuws

Het laatste nieuws van Jurimark is te lezen op de nieuwspagina. Hier vindt u periodiek informatie over veranderingen binnen het merken recht, de vermeldingen van Jurimark etc.

Lees verder..

Jurimark

Tolhuis 20-12
6537 LW Nijmegen
Kvk: 09123058

Telefoon: 024-3739470
Fax: 024-3739473
E mail: info@jurimark.nl

Hoe bescherm ik mijn uitvinding optimaal?

Vaak houdt de interesse van een uitvinder in het beschermen van zijn product op bij het verkrijgen van een octrooi. Helaas, want een octrooi dekt niet alle problemen af.

Stelt u zich eens voor: U vindt een betere naaimachine uit, en brengt die na het verkrijgen van het octrooi op de markt. Natuurlijk staat er een logo op, daar heeft u een paar dagen aan besteed.

Dan komt er een ander, die een graantje wil meepikken. Hij doet een onderzoek, en komt er achter dat u wel een octrooi heeft, maar geen merkenbescherming. Dat betekent, dat hij uw naaimachines niet mag verkopen, maar wel de gewone. Dat kan met uw merk erop... Daar gaat uw goede naam.

Sterker nog, als deze het merk deponeert, kan hij als hij het handig heeft aangepakt u zelfs verplichten om een nieuw logo te kiezen, en opnieuw het merk te introduceren.
Daarmee moet u dus opnieuw goodwill opbouwen.

Een ander mogelijk risico is dat u per ongeluk een merk gebruikt dat teveel lijkt op dat van een ander. Ook dan kunt u opnieuw beginnen.

Alleen door voor het in gebruik nemen van een naam deze te laten onderzoeken, en als blijkt dat hij vrji is deze als merk te laten registreren, kunt u deze problemen voorkomen.

Ook de vormgeving van uw uitvinding kan belangrijk zijn. Dat uw tuinstoel een langere levensduur heeft dan die van de concurrent - omdat u een revolutionair gewricht ontwikkelt heeft, is een ding. Ziet de stoel er niet uit, dan verkoopt u niets.

Er zijn vele bureaus van vormgevers, die u daarbij kunnen bijstaan. Maar het resultaat van de vormgevig is ook weer beschermbaar. Hoe dat gaat kunt u lezen onder modellen.

Wij werken op basis van vaste prijzen, die wij indien mogelijk, altijd vooraf vermelden. Voor onderzoeken en depots weten wij op voorhand precies wat het gaat kosten, in de regel minder dan een voorraad etiketten.


Het bovenstaande is bedoeld als algemene informatie. Wij helpen u graag deze informatie naar uw specifieke situatie te vertalen. Voor al uw vragen info@jurimark.nl. Wij beantwoorden al uw vragen binnen een werkdag indien per fax of e mail ontvangen.