NL EN

Merkenscan

Twijfelt u of uw merkenportefeuille nog up to date is? Met de merkenscan kunnen wij in enkele dagen, voor een zeer gering bedrag, uw twijfel wegnemen.

 

Ga door naarNieuws

Het laatste nieuws van Jurimark is te lezen op de nieuwspagina. Hier vindt u periodiek informatie over veranderingen binnen het merken recht, de vermeldingen van Jurimark etc.

Lees verder..

Jurimark

Tolhuis 20-12
6537 LW Nijmegen
Kvk: 09123058

Telefoon: 024-3739470
Fax: 024-3739473
E mail: info@jurimark.nl

Handel

Indien u een product koopt en verkoopt waar een derde intellectuele eigendomsrechten op heeft, dan kan het zijn dat u inbreuk op de rechten van deze derde. Zelfs wanneer u deze, te goede trouw in Nederland heeft gekocht kan dat het geval zijn, maar dan kunt u de rechthebbende informeren waar u de waren heeft gekocht. In de regel is dat afdoende. Kocht u de waren van de rechthebbende, dan is alles natuurlijk in orde.

Daarom is, in de praktijk, de kans dat een handelaar problemen krijgt doordat zijn producten inbreuk maken op de rechten van een derde niet groot. Dit wordt anders op het moment dat u gaat exporteren of importeren. Doet u dat wel, lees dan meer over importeurs.

Wel moet u oppassen met het vullen van bestaand verpakkingsmateriaal. Reeds meermalen zijn handelaren in gas veroordeeld voor merkeninbreuk nadat zij een lege gasfles met daarop een merk hadden gevuld.

Uw bedrijfsnaam
Veel handelaren realiseren zich niet dat hun bedrijfsnaam ook als merk fungeert. Toch weet u hoe belangrijk goede contacten met uw afnemers zijn. Ook is vaak veel vakmanschap noodzakelijk om aan interessante producten te komen, waardoor uw afnemers bij u terugkomen, en niet naar een ander gaan. Dit betekent dat u, als handelaar, investeert in het opbouwen van uw bedrijfsnaam, dus in uw merk.

In alle gevallen kan de naam van uw bedrijf in conflict komen met bestaande rechten. Deze rechten betreffen zowel de handelsnaam als het merkenrecht. Voor een uitleg hierover verwijzen wij u naar merkenproblemen bij bedrijfsnamen.


Het bovenstaande is bedoeld als algemene informatie. Wij helpen u graag deze informatie naar uw specifieke situatie te vertalen. Voor al uw vragen info@jurimark.nl. Wij beantwoorden al uw vragen binnen een werkdag indien per fax of e mail ontvangen.