NL EN

Merkenscan

Twijfelt u of uw merkenportefeuille nog up to date is? Met de merkenscan kunnen wij in enkele dagen, voor een zeer gering bedrag, uw twijfel wegnemen.

 

Ga door naarNieuws

Het laatste nieuws van Jurimark is te lezen op de nieuwspagina. Hier vindt u periodiek informatie over veranderingen binnen het merken recht, de vermeldingen van Jurimark etc.

Lees verder..

Jurimark

Tolhuis 20-12
6537 LW Nijmegen
Kvk: 09123058

Telefoon: 024-3739470
Fax: 024-3739473
E mail: info@jurimark.nl

Producenten

De producent van een product dient bij uitstek rekening te houden met rechten van derden. Indien u producten van een ander betrekt, maar onder uw eigen naam op de markt brengt, ook dan bent u juridisch de producent.

Octrooien
Los van het willen verkrijgen van eigen octrooien, kan het zijn dat u met octrooien van anderen te maken krijgt. Een octrooihouder heeft een exclusief recht op de exploitatie van zijn uitvinding, en kan anderen verplichten om te stoppen. Ook als u per ongeluk inbreuk maakt kan deze derde u laten stoppen. Een onderzoek kan u veel ellende besparen. Daarnaast kan het ook voor u interessant zijn om op uw innovaties een octrooi te verwerven. Graag verwijzen wij u hieromtrent naar de informatie over octrooien.

Modelrechten
De vormgeving van een model is vatbaar voor bescherming, waardoor u met rechten van derden te maken kunt krijgen. Ook dan kan het gevolg zijn dat u met het produceren van producten in deze vorm moet stoppen. Helaas is het niet mogelijk om een onderzoek te doen of uw stoel bijvoorbeeld nog vrij is. Graag verwijzen wij u hieromtrent naar de informatie over modellen.

Auteursrechten
Indien uw producten niet als model beschermd zijn, kan het zijn dat ze onder het auteursrecht vallen. Voor uitgevers is dit vanzelfsprekend, maar software valt bijvoorbeeld ook onder dit recht. Ook kunst valt hier onder. Voor algemene informatie over auteursrechten verwijzen wij u naar de pagina over auteursrecht.

Merkenrechten
Tenslotte is het ook mogelijk dat de naam die u aan uw producten wilt geven niet meer beschikbaar is. Dat kan het gevolg zijn van oudere merkregistraties, die niet noodzakelijk voor dezelfde producten geregistreerd hoeven te zijn.

Wij kunnen een zogeheten beschikbaarheidsonderzoek verrichten naar deze naam, desgewenst wereldwijd. Als de naam vrij is, is het bijna altijd van groot belang om deze ook voor uzelf te reserveren. Wij kunnen dit voor u verzorgen, eveneens wereldwijd. Een onderdeel van de registratieprocedure in de Benelux is overigens een beschikbaarheidsonderzoek voor deze Benelux, hetgeen reeds na enkele weken volgt, waardoor lang niet altijd een onderzoek vooraf noodzakelijk is.

Voor algemene informatie over merken bekijkt u de merken pagina.

Uw bedrijfsnaam
Veel handelaren realiseren zich niet dat hun bedrijfsnaam ook als merk fungeert. Toch weet u hoe belangrijk goede contacten met uw afnemers zijn. Ook is vaak veel vakmanschap noodzakelijk om aan interessante producten te komen, waardoor uw afnemers bij u terugkomen, en niet naar een ander gaan. Dit betekent dat u, als handelaar, investeert in het opbouwen van uw bedrijfsnaam, dus in uw merk.

In alle gevallen kan de naam van uw bedrijf in conflict komen met bestaande rechten. Deze rechten betreffen zowel de handelsnaam als het merkenrecht. Voor een uitleg hierover verwijzen wij u naar merkenproblemen bij bedrijfsnamen.